понеделник, 23 декември 2013 г.

WARTIME - Against Destiny (2010)


  В този така да се кажи дебютен албум прогресив - траш метълите от Wartime, разгръщат потенциала си напълно и демонстрират на 100% на какво са способни. Според мен музиката в албума е малко трудна за рамкиране, тъй като се долавят влияния от класическият хеви метъл, прогресив музиката и траш метъла. В случая едно от най-големите достойнства на албума е майсторското съчетаване на тези стилове в едно цяло.
  Записа започва ударно с песента Bequest. Именно в нея може да се доловят влияния на изпълнители като Judas Priest, най-вече в китарните партии. Вокалите са тежки и епични, а барабаните на места леко монотонни. За сметка на това в следващата песен барабаните са изнесени на преден план и са един от водещите инструменти, наред с китарите. Atomic bomb dome е песента с може би най-силно изразеното прогресив звучене. В това парче най-добре изпипания елемент е китарният риф който започва около 50-та секунда и който най-добре демонстрира качествата и достойнствата на групата. 
  От тук до края на албума Waretime показват завидни инструментални и вокални качества, както и професионално и добре премерено лавиране между прегреси и траш метъла, което в интерес на истината си е висш пилотаж. Сред най-забележителните песни в Against Destiny са Atomic Bomb Dome, Bequest, THe Drifter и Awereness. Песента 7 Years е изцяло инструментална композиция, която противно на очакванията ми е изпипана до най-малкият и на пръв поглед незначителен детайл. След две три по-внимателни изслушвания ни става ясно, че това не е пълнеж, а една много интелигентно изсвирена песен.
  За финал ще добавя, че това е един прекрасен албум пълен с отлично изсвирени песни и в който липсва всякакъв пълнеж. Просто здрав хеви метъл от първата до последната нота.
Оценка: 8,5/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар