понеделник, 16 декември 2013 г.

VIOLENTORY - THEORY OF LIFE 2013


 Според варненските експериментатори VIOLENTORY, теорията на живота се състои от 12 песни, изсвирени по перфектен начин и обединени в един прекрасен албум. Именно VIOLENTORY взеха приза за албум на 2013 година според списание Metal Hammer Bulgaria, при това съвсем заслужено.
  Както вече споменах албума съдържа 12 композиции, всички те са със силно изразено влияние от Гьотеборгската метъл сцена. Първото нещо което прави впечатление когато започнете да слушате албума е голямата техничност, отличен синхрон между музикантите. Много приятно впечатление ми направи начина по който се съчетават китарните сола със клавирните партии. Вокалите носят голяма доза епичност напомняща на Sabaton. Сред най-отличителните песни са Power Source, The Dreamkiller и The One, именно заради майсторските си китари. Въпреки, че специализираните издания и самата група определя стила си като Experimental Metal, за мен по-скоро е класически хеви метъл с мелодет влияния. Относно обложката тя е възможно най изчистена, небе наситено с облаци и съвсем стилизирано лого на групата, без никакъв излишен кич.
    The One - Красиво интро с хорови елементи което до известна степен носи мрачна атмосфера. Прелива в агресивна и ударна мелодия.
    Master Of Dreams - Започва с перфектна рифовка и агресивни барабани, за да може по-късно да се слеят с вокалната секция.
   Never Fall - Тази песен сякаш е продължение на Master Of Dreams.
   Forever (Catalysm) - Отново силно рифово начало, мощни барабани, този път на помощ идва клавира, тук вокалите са чисти в сравнение с предишните песни.
  Power Source - Отново мрачно интро изсвирено на пиано, рязко пресечено от агресивни вокали и здрави китари.
  The Dreamkiller - Това е песента с може би най-добре изсвирените китари от целия албум. През цялото време китарата е водещ инструмент.
  Over You - Песен с Power Metal звучене. Епични вокали и проточени китари.
  Against All Odds - 1.48 минути в която музикантите ни дават почивка от мощните инструментални структури и агресивните вокали.
  Brain Wash - Колкото и странно да звучи тази песен започва като типичен Cradle of Filth запис. Отново перфектни китари. И тук вокалите са чисти.
  Devolution - Тук за разлика от The Dreamkiller барабаните играят основна роля. Това е и песента с най-силно изразено Гьотеборг влияние, по отношение на вокалие. 
  Psychical Decay - Инструменталната част не се различава по нищо от останалите песни, но част от вокалите са силно "втежнени" 
  XperiMental - Най-експерименталната и най-прогресив ориентираната песен от всички. Тук е почти невъзможно да се направи анализ на влиянията.
Пожелавам на групата да продължават да издават подобна музика, и другата година отново да са на върха.
Оценка 9/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар