неделя, 15 декември 2013 г.

New Day Coming - Save The Moment

  Варненско-русенска пънк рок банда. Състав: Георги Пехливанов ( Crowfish; A-Moral; Drive Your Life), Радни Станчев (Spot), Чавдар Манолчев (Crowfish), Валентин Десков (Maniacal Pictures; Crowfish) и Георги Петров (Casper).
Слушай изданието на: https://soundcloud.com/new-day-coming
  За да си улесня работата мога да оставя и само това като ревю, но не, няма да го направя. По принцип съм голям, да не кажа заклет фен, на българският пънк. Но сега сякаш съм малко разочарован! New Day Coming ни предлагат ЕП с 6 песни, който са по-скоро пънк и предназначени за някое радио, отколкото за широкият кръг фенове на тази музика. Един от най-големите недостатъците на записа е, че и шестте песни започват по един и същи начин. В началото си мислех, че нещо се е прецакало и първата песен започва всеки път от начало. Въпреки това ЕП-то има и много положителни черти, една от тях е свежите китари и мощните барани. Въпреки това което вече споменах радвам се, че излизат подобни записи, които имат две страни, добра и не чак толкова. Като цяло това е диск който е подходящ да се слуша всеки ден без да ти омръзне. Би допаднал не толкова на феновете на гаражният пънк, а по-скоро на поп-пънка. Не искам да правя по-дългосрочни прогнози, но мисля, че този албум, ще звучи по-добре след няколко години. Просто защото не сме свикнали да чуваме така музика от България.
Оценка 7/10

1 коментар:

  1. Нещо не схващам какво имаш предвид под "шестте песни започват по един и същи начин". Как така почват по един и същ начин, защото това според мен изобщо не е вярно.
    Явно представите ти за пънк са много ограничени, тъй като изясняването на стила нещо ти куца. Ти изобщо слушал ли си Crowfish и Spot, за да коментираш New Day Coming, които наскоро гледах в Строежа.
    Крайната ти оценка за албума няма да я коментирам, но пишеш доста неграмотно - проблеми с пунктуацията, неправилно ползване на пълен и кратък член, повторения (примерно две поредни изречения ти започват с "въпреки че") и т.н.

    ОтговорИзтриване