сряда, 18 декември 2013 г.

BALKHARA - Dustbowl (2013)


 BALKHARA са една от малкото наистина кадърни български групи в последно време. Изданието им от 2013 година Dustbowl подкрепя тезата ми. Новото издание на бандата е от пет песни и коренно се различава от CREST. Тук властва меланхолията, мрака и тежестта.
 Албума е изцяло акустичен което е допълнителна екстра към мрачната атмосфера. Албума е интересен от гледана точка на това, че в България не сме свикнали да слушаме подобна музика изпълнена от наши музиканти. Тук сякаш подобни творби се доказват малко по-трудно. Както вече казах, албума е акустичен, именно това е основният фактор който прави музиката толкова интересна и атмосферична. Стила е смесица между експериментален рок и прогресив рок/метъл.
 Водещите елементи в записа са бавните и монотонни китарни мелодии и тихите и драматични вокали. Относно визуалното оформление на изданието, то е семпло и не натоварващи с купища детайли. А това също понякога може да е определящо за начина по който ще се приеме даден запис. Пожелавам на групата да продължава да ни радва със стойностна музика и да поддържа високото си ниво.
оценка: 8/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар