петък, 20 декември 2013 г.

Day Of Execution - Dead Burning To Ashes

  Day Of Execution и всички останали български групи макар и трудно, успяха да докажат, че в България може да се създава качествена екстремна музика. Най-положителната страна на това явление е, че всички изпълнители успяват да избягат от традиционните клишета. За нас като фенове и журналисти, които подкрепят българската сцена, ни остава само да се надяваме това да продължава.
  Изданието което ще разгледаме сега, доказва тази тези с помощта осем прекрасни дет метъл песни, издържани в духа на класически изпълнители за жанра като Cannibal Corpse и Six Feet Under, плюс едно зловещо интро което допълнително придава нужната атмосфера на музиката.
  Както споменах всички песни са в класически дет метъл стил. Бързи, режещи китари, брутални бласт бийтове и неземно тежки и агресивни вокали. Най-доброто качество на албума е сравнителната разчупеност която музикантите са успели да постигнат и благодарение на която се Dead Burning To Ashes се вписва адекватно при останалите "тежки" издания, именно това е предпоставка този албум да се превърне в класика след време. Както бях споменал на едно друго място ако Day Of Execution не бяха българска група още с първият си албум щяха да пожънат огромен успех и да се вдигне повече шум около тях.
  Албума би допаднал най-много на феновете на класическият дет метъл и на всички останали които търсят качествена музика.
Оценка: 8/10

Няма коментари:

Публикуване на коментар