вторник, 23 април 2013 г.

Enthrallment - People From The Lands Of Vit 2012


Enthrallment са банда с доста солиден опит зад гърба си издават демото си The Scarlet Difference през далечната 1999 година и от тогава до сега не са спирали да създават качествена музика. Имат общо осем издания. Групата е в състав Пламен-вокал, Васил-китара, Андрей-китара, Румен-бас/вокали и Иво който издевателства над барабаните. А сега нека разкостим най новата перла в кървавата корона на бандата!
 Нека започна с една малко поизтъркана фраза: "български метъл на световно ниво!" Да може и да е клиширана тази реплика но в конкретният случай те е 100% вярна! С People From The Lands Of Vit момчетата от Enthrallment доказват, че в България вирее не само чалгата и пошлостта. С ръка на сърцето мога да кажа, че това е един от най-добрите дет метъл албуми които съм слушал, изобщо! Брутален до мозъка на костите! Всички десет песни са  изпипани до съвършенство! Това е един дет метъл албум който е съизмерим с албумите на класиците в жанра от ранга на Six Feet Under и Cannibal Corps. Освен на скоростта и тежестта групата залага и на техничноста, записа не е лишен от виртуозни китарни сола и бласт бийтове от които ти се завива свят! Приятно ме изненада това, че баса не е оставен на заден план, напротив много добре се чува във всяка една от десетте песни. Определено този албум е създаден за фенове на класическият звук и не би допаднал на хора които харесват групите от новата вълна в дет метъла. Ако ме питате дали трябва да обърнете по-сериозно внимание на диска ще ви кажа едно голямо и категорично ДА! 
Enthrallment - People From The Lands Of Vit 2012
Като недостатък бих посочил единствено обложката, просто защото не си падам по такъв вид изображения. Имам предвид, че червеното се натрапва прекалено много, мисля, че обложката не е най-важното нещо. Намерете си албума и подкрепете бандата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар