вторник, 23 април 2013 г.

Cocklush или бруталната част на музиката.

Да правилно сте разбрали, ще напиша няколко реда за плевенската grind машина Cocklush.
Групата е създадена в началото на 2009 година в Плевен. В края на април 2010 година групата заминава на първото си европейско турне заедно с колегите си Enthrallment. Турнето преминава през 15 града в 9 държави. През ноември същата година бандата реализира дебютният си албум "Who Are You".
"Who Are You"

Преди няколко дни в една специализирана медия се появи новината, че момчетата са се разделили с вокалиста си Цанко, на негово място зад микрофона ще застане "гърлото" на друга grindшайка FBI. Както казват старите хора "дано да е за добро", но само времето ще покаже. Сега нека се върнем на дебюта. Диска съдържа 14 песни с обща дължина едва 25 минути. Брутализма започва със смразяващото кръвта интро на едноименната песен, за да може секунди по-късно да се трансформира в бесни бластбийтове. Ако поставим албума в контекста на graindcore-ра той звучи много добре и си личи, че в него са вложение доста усилия. Но сякаш има един малък недостатък, китарата е оставена на по-заден план. През цялото време барабаните са изнесени напред и се чуват по-силно от китарата. Това разбира се не означава нищо. През цялото време докато слушам албума правя асоциации с ветерани като Napalm Death и Brutal Thruth. От визуална гледна точка албума е оформен по перфектен начин. Обложката лавира успешно между по-сложни детайли и опростени елементи. Друго предимство е логото на групата. То се разчита. Не е като повръщано от котка. Не знам за вас, но за мен това е важно. В крайна сметка това е музика а не веществено доказателство което чака да бъде разгадано.
 В края на 2012 година групата издаде 3 way split заедно с FBI и TPF.
Мисля, че е излишно да пиша високопарни реплики само ще кажа, че сплита е убийствено брутален и като музика и като визия, струва си да си го купите. Това са групи които определено заслужават подкрепата на феновете защото влагат много усилия и страст в това с което се занимават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар