неделя, 31 март 2013 г.

Nailbomb

Те са: NAILBOMB
Държава: Бразилия, САЩ
Стил: Много странна, но сполучлива кръстоска между индъстриъл и траш.
Дискография: Point Blank(1994) ремастериран 2004 плюс добавени бонус тракове, Proud to Commit Commercial Suicide-Live(1995), Live at Dynamo(DVD) (2005)
Състав: Макс Кавалера-Вокали,китара, бас, семпли; Алек Нюпорт-вокали, китара, бас, семпли
Студийни музиканти: Игор Кавалера-барабани, Андреас Кисер-Китара, Дино Казарес-китара.
Да, както вече сте забелязали, започнах статията по познатия и изпитан от Про-рок начин. Направих го умишлено, тъй като NAILBOMB са сред групите, които не се нуждаят от дълги и досадни интродукции. За голямо съжаление шайката има само един студиен албум и един лайв. Когато разбрах за групата и потърсих информация, първото нещо, което ми излезе е, че свирят Индръстриъл/траш. Помислих си: "да бе, да!"
 Групата е създадена средата на 90-те от Макс Кавалера и Алекс Нюпорт. Ако трябва да сме коректни, това не е пълнокръвна група, а страничен проект на Макс. Дебюта Point Blank е записан през 1994 година, съдържа 13 песни и е малко по-дълъг от 1 час. Първата песен от албума "Wasting Away" е използвана във филма To Die For от 1995 година. Песните в албума са по-скоро траш, отколкото индъстриъл. Композициите са директни и агресивни, с тази разлика, че тук вокалите на Макс са малко по-провлачени от тези в Sepultura, Soulfly и Cavalera Conspiracy. Китарите са стържещи и брутални. Семплите в албума са прекалено малко за нещо, което носи етикет “Индъстриъл”, така че феновете на траша може да си отдъхнат! Обложката е снимка на възрастна жена с опряно в главата оръжие от американски войник-идилия!
 Лайв албумът е записан на Dynamo Open Air  и този запис пресъздава по прекрасен начин енергията и заряда, който носи групата. Албумът съдържа 13 песни, като последните две са записани в студио. Препоръчвам ви да изгледате DVD-то на групата, струва си, има го по торент тракерите, но качеството е доста ъндърграунд! 
                                                                                                                     Dimitresko 

Няма коментари:

Публикуване на коментар