неделя, 31 март 2013 г.

Ghost

Причините които ме накараха да пиша точно за тази група са много. Не мисля, че има смисъл да ги изброявам шаблонно. Така ще е прекалено сухо и скучно. А тази група, определено не е скучна! Още с дебютният си албум от 2010 година безименните таласъми направиха заявка за нещо грандиозно. Така и стана. Дебютният им диск Opus Eponymous мигновено предизвика фурор сред феновете на традиционният метъл. От друга страна групата предизвиква гнева на много хора, заради своята анонимност. За мен така е по-добре. Нека не се лъжем, но когато се прави изкуство, акцента трябва да пада върху самото изкуство, а не върху артиста. Групата не дава интервюта и не прави изявления. Изобщо всичко около нея е обвито в мистерия. Това е една отлично звучаща група, която си е изградила също толкова отлична бизнес стратегия. Концертите на Ghost са от зрелищни, по-зрелищни.
 В Opus Eponymous Ghos ни представиха на пръв поглед скромни и непретенциозни песни. Изчистени и прости. Всеки път когато си пускам този диск намирам нещо нови и интересно. Диска съдържа 10 песни със скромната дължина от едва 40 минути. Сред най-отличаващите се композиции в албума са Con Clavi Con Dio, Elizabeth и Stand by Him.
Както виждате обложката на албума е доста зловеща, също като музиката. През април се чаква да излезе вторият опус на мистериозните музиканти. Двете песни които ни предоставиха до този момент обещават един много добър албум изпълнен със разнообразие и... мистерия!


Няма коментари:

Публикуване на коментар