понеделник, 7 април 2014 г.

lieVeil-Instigator (2014)

  Героите на тази статия lieVeil са създадени през 2010 година във Варна. В началото това е по-скоро музикален експеримент, отколкото пълнокръвна група, замесени са са Темелко Темелков(китара) и Александър Василев(Барабани). В средата на същата година състава е допълнен от Георги Димов(вокали) и Константин Добрев(бас). Активно групата започва да работи в средата на 2011 година, а първото й концертно участие е през 2012.
  Албума който ще разгледаме по-долу е записан в емблематичното варненско Стдио 33, където се намира и репетиционната на lieVeil. Според самата група за записите са разчитали изцяло на собствените си умения и знания в областта на музиката.
lieVeil са:


Темелко Темелков (соло китара) – Akaga, SEVI и мн.др.
Александър Василев (барабани) – Lucifer, Confront, Akaga, Just A Product, Unrest и др.
Георги Димов (вокали) – CartWheel, Unrest
Константин Добрев (бас китара)- Портокал/Матака, Front Point, Unrest др.


По-важно концертни участия:
East noise attack 2011
East noise attack 2012
Symbolic 10-th anniversary festival
Fete de la music Варна 2013
Tribute to Chuck Schuldiner – The Legacy 2013
8 години „От другата страна” – концерт на живо в ефира на радио Варна

Добре е да кажем, че lieVeil заедно със SYMBOLIC стартират кратко национално турне, датите и местата са:
24.04 Велико Търново
25.04 Стара Загора
26.04 Хасково
10.05 София
Опустошителният тур е именуван от бандите Varna Alliance Smash Tour
  





  lieVeil са създадени през 2010 година, но чак сега издават дебютното си произведение. В повечето случаи "пф голяма работа и това не ми харесва", но сега нещата стоят по много по-различен начин. Да си призная, изненадан съм много приятно. По-техничен български дебют не бях слушал! Противно на очакванията ми звука е перфектно чист, доставя максимално удоволствие при слушане. Творбата съдържа общо 11 парчета, едно от които интро, лично според мен тази въвеждаща композиция е напълно излишна. Имам предвид, че не блести с нищо по-различно или уникално от интротата които сме свикнали да слушаме. Първото нещо което прави впечатление когато погледнем обложката е семпло оформеното лого на групата, разчита се веднага и не се налага 20 минути да се чудиш какво е това.
  Време е да оставим статистическите данни и да обърнем внимание на самата музика, както казах по-горе тя е изключително технична и виртуозно изпълнена. Музикантите залагат на здравите рифове, разчупени мелодии и адските вокали на Георги Димов. Този път няма да има клиширани реплики от рода на "Сред най-интересните песни се открояват...", по простата причина, че всички песни са колкото различни и интересни по отделно, толкова и добри обединени в този чудовищен албум. На места Instigator напомня младите дет метъл групи, които бързо добиха популярност и също толкова бързо спря да се шуми за тях, на места звучат като ветерани от ранга на cannibal corpse и six feet under.
  В заключение ще добавя, че този албум има всички качества да стане "Дебют на годината" в класацията на някоя престижна медия. Със своята техничност, бързина, добри идеи и липса на какъвто и да е пълнеж lieVeil, че в България се осъществява ренесанс на екстремната музика и сме достойни да бъдем чути по цял свят!
Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар