понеделник, 17 март 2014 г.

Abstraction - End of Hope(2014)




 Abstraction е българска power-progressive metal група създадена през 2009 година, първоначално името е Chronology. След известни промени сменят името на Abstraction и започват да творят своя собствена музика, която е резултат от уникалността на  бандата. През май 2013 година е реализиран сингъла който включва песните "Wolf", която е на два езика български и английски и "The Righteous Path".
  Състава на групата е Младен Медаров - вокали, Данаил Караджов на китарата, Ивайло Рашев - бас китара, Антонио Велков - барабани и Павел Серафимов - китара и клавири.
  “End Of Hope” се казва дебютната творба на Abstraction. Албума съдържа 9 песни, които са по-скоро като парчета от пъзел които образуват една звукова картина. Картина която описва дехуманизацията и комерсиализацията на съвременното общество. Ако трябва да сме по-точно в стиловата категоризация, стила е с неокласически влияния, на моменти тежки китари и ритмични секции.
Tracklist:
1. Wolf
2. Wondering
3. The Game
4. Last Man On Earth
5. Piece Of Life
6. Shattered Pieces
7. The Righteous Path
8. Requiem For A Dead Planet
9. Same Again
  Записа започва с гореспоменатата песен Wolf. Композицията започва с леко театрално интро, подходящо дори за хорър филм, което отстъпва мястото си на тежки рифове и картечни барабани. Вокалите са лирични и нежни, песента изобилства от класически елементи, които ни ни отвеждат далеч в средновековието. Следва "Wondering", започваща с риф който леко ми напомня на "Черната овца" на АХАТ. Като цяло в песента се долавят много силни влияния от Sabaton, най-вече хоровите напеви и ударните барабани. И в The Game момчетата не са изневерили на себе си, парчето е богато на класически елементи и майсторски изпълнени китари. Тук също има хорови на певи като в "Wondering".
  Сред най-интересните песни в End of Hope са Requiem For a Dead Planet, The Righteous Path, Wolf, Wondering. На първо слушане албума създава впечатление, че е еднообразен и скучен, но ако се заслушаме по-внимателно разбираме, че това е един изключително сложен за слушане запис които е невъзможно да бъде разбран от едно или две слушания. Изобилства от различни мелодии, солажи, честа(Но не хаотична) смяна на темпото. В End of Hope се долавят силни влияния от Sabaton, AHAT, HELLOWEEN, Dream Theater. 
  Определено групата притежава огромен потенциал и трябва да продължава да създава музика. Пожелавам им успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар